Ενα ακόμα εμπόδιο πέρασε το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport που αναλαμβάνει τη διαχείριση των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Χθες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε και τις έξι αιτήσεις ακύρωσης που είχαν κατατεθεί από διάφορους φορείς ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το ανώτατο δικαστήριο εξέτασε μαζί και τις έξι αιτήσεις, δύο από τις οποίες είχαν υποβληθεί από τα σωματεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), δύο από τα Χανιά (από τη δημοτική αρχή και άλλους φορείς της πόλης) και δύο από την Κέρκυρα (από το δήμο, την περιφέρεια, τον δικηγορικό σύλλογο κ.λπ.).

Οπως είχε υποστηρίξει προ ημερών ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιος Πιτσιόρλας, η παράδοση των περιφερειακών αεροδρομίων στο σχήμα της Fraport με τον όμιλο Κοπελούζου θα γίνει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2017.

Τότε αναμένεται να εισπραχθεί και το τίμημα του 1,23 δισ. ευρώ που προσέφεραν οι νέοι διαχειριστές των αεροδρομίων οι οποίοι και δεσμεύονται για επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα