Τι γράφουν τα Γερμανικά ΜΜΕ για τον ΔΟΛ

από fimotro

Η κρίση στον ΔΟΛ δεν πέρασε απαρατήρητη ακόμη κι από τον γερμανόφωνο τύπο. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι «ελληνική ιστορική εφημερίδα δεν κυκλοφορεί», σχολιάζοντας ότι «η ελληνική οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στον τύπο: Επειδή οι συντάκτες δεν πληρώνονται εδώ και μήνες, η εφημερίδα ‘Τα Νέα” δεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 1922».

Στη συνέχεια σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι «αποφάσισαν να σταματήσουν να εργάζονται έως ότου λάβουν τουλάχιστον ένα μέρος των δεδουλευμένων τους. Πολλοί δεν έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο», υπογραμμίζει.

Στο θέμα αναφέρεται και η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «την Τρίτη «Τα Νέα», η εφημερίδα του κεντρώου πολιτικού χώρου του ιστορικού εκδοτικού οργανισμού Λαμπράκη, δεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 1922. ‘Η εφημερίδα δεν ήρθε” είπαν πολλοί εφημεριδοπώλες στο κέντρο της Αθήνας».

Το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι και το «Βήμα της Κυριακής» αλλά και ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα 99,5 FM, που ανήκουν επίσης στον ΔΟΛ, διέκοψαν τη λειτουργία τους. (…) Η σοβαρή οικονομική κρίση οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στο κλείσιμο πολλών ελληνικών εφημερίδων», σημειώνει η Der Standard, αναφέροντας τα παραδείγματα της Ελευθεροτυπίας και της Απογευματινής.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα