«Τα δημόσια έργα δεν τα αναθέτουν πια υπουργοί ή κυβερνήσεις. Αυτά ανήκαν στις περιόδους της ΝΔ. Γι’ αυτό και οι εκπτώσεις που επιτυγχάνονται δεν είναι της τάξης του 0% όπως επί κυβερνήσεων ΝΔ» απαντά το υπουργείο Υποδομών στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας περί ανάθεσης έργου στον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα.
«Τα έργα σήμερα τελειώνουν χωρίς πανωπροίκια, στην ώρα τους και μέσα από διαφανείς διαγωνισμούς» τονίζει το υπουργείο. «Περιμένουμε απαντήσεις από τη ΝΔ για το πώς χειραγωγούνταν τα έργα επί των ημερών τους, και την παράλληλη γνωστοποίηση της τεχνογνωσίας τους» συμπληρώνει.
Στη δική του ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλούσε την κυβέρνηση για «ανάθεση» στον Χ. Καλογρίτσα, της «τέταρτης στη σειρά εργολαβίας» στον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως «ο εκδότης της εφημερίδας Documento», σήμερα «πέρασε από το ταμείο».
«Ο συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα είναι στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Μην ψάχνετε αλλού» απαντά επ’ αυτού το υπουργείο στη Νέα Δημοκρατία. «Να σας θυμίσουμε ακόμη ότι η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας αυτού του υπουργείου στη λάσπη σας, ήταν να πάει όλους τους φακέλους των έργων στους επιθεωρητές δημοσίων έργων και τον αρμόδιο εισαγγελέα».
«Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες πριν προχωρήσουμε περαιτέρω στις δικές μας» καταλήγει το υπουργείο απευθυνόμενο στην ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα