Την… ψώνισε με την εξουσία και ο Μπουτάρης: Θα είναι Δήμαρχος, λέει, μέχρι 100 ετών!!!

από fimotro

“Μέχρι εκατό χρονών θα είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης” ήταν η απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο, Σταύρο Καλαφάτη, που χθες, από τη συχνότητα του “Πρακτορείου 104,9 FM”, εξέφρασε την εκτίμηση πως το 2019 κλείνει ο κύκλος Μπουτάρη στη δημαρχία και συμπλήρωσε: «Εγώ για να γίνω 100 χρονών θέλω άλλα 25 χρόνια. Μπορεί ο Σταύρος να είναι 25 χρόνια υποψήφιος, αλλά δήμαρχος θα είμαι εγώ.»

«Μεταξύ μας κανένας δεν θέλει εκλογές. Ισως ο μόνος που θέλει να απαλλαγεί από το βάρος που έχει στο κεφάλι του είναι ο Τσίπρας. Κανένας δεν θέλει εκλογές. Ούτε οι δανειστές θέλουν εκλογές, ούτε ο κόσμος θέλει εκλογές. Άλλη δουλειά δεν είχαμε, όλο σε εκλογές θα πηγαίνουμε», τόνισε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στην εκλογολογία, με αφορμή τη χορήγηση επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και πρόσθεσε: “Η ιστορία είναι ότι πρέπει μια και έχουμε μια υποχρέωση προς τους δανειστές μας-δεν εξετάζω αν όλη αυτή η υποχρέωση η οποία βασίζεται στη γερμανική νοοτροπία είναι σωστή ή όχι-αυτή είναι όμως. Αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί έχουν και το καρπούζι, αυτοί δίνουν τα λεφτά, αυτοί βάζουν τους όρους. Δεν συμφωνώ με την πρακτική που εφάρμοσε ο Τσίπρας. Μπορούσε κάλλιστα να το διαπραγματευθεί. Να πει παιδιά ως εδώ, ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, που λέμε, πρέπει κάτι να δώσουμε. Το έκανε μονομερώς. Οταν είσαι σε μια συζήτηση με τους δανειστές σου δεν κάνεις πράγματα μονομερώς. Ζαβολιά έκανε. Και χάρη του έκαναν…”.

Τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της πολιτικής της λιτότητας και εξέφρασε τη συμφωνία του με τον υπουργό Οικονομικών. “Ο Τσακαλώτος το είπε πάρα πολύ καλά. Αν δεν αλλάξει η λογική στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι επικίνδυνη η ίδια η ύπαρξη της Ε.Ε. Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση της λιτότητας. Από την άλλη μεριά πρέπει κι εμείς να μπορέσουμε να κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε κάποιες οικονομικές ανάσες. Διότι μην ξεχνάμε καμιά οικονομική ανάσα δεν πρόκειται να έρθει αν δεν γίνουν επενδύσεις. Αν δεν αλλάξει το επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν πρόκειται να δούμε Θεού πρόσωπο”.

Σε ερώτηση για το πώς κρίνει τη μέχρι τώρα παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: “Το έργο του Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, της κλασικής πολιτικής δεξιάς, είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, έχει πολλών ειδών αντιλήψεις μέσα. Ο Μητσοτάκης πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο είδος δεξιάς θέλει να οργανώσει για την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα. Ο άνθρωπος τρέχει, δουλεύει, μαζεύει νέο κόσμο δίπλα του. Ο Μητσοτάκης είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός. Μπορεί κάποια στιγμή να γίνει πρωθυπουργός, ως αρχηγός της Ν.Δ. Εξ όσων γνωρίζω και τον έχω δει σε διάφορες καταστάσεις είναι εξαιρετικός. Δεν τον ψηφίζω, βέβαια, για να ΄ξηγιόμαστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα