Την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις όσον αφορά το θέμα της λήψης μέτρων μετά το 2018 από την κυβέρνηση παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «βρίσκομαστε στο σημείο όπου το ΔΝΤ έχει την απαίτηση για μέτρα μετά το 2018 και η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση». Ωστόσο, όπως είπε στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, «υπάρχουν τρόποι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα όπως π.χ. με την πρόταση Τσακαλώτου».

Όσον αφορά το «μποναμά Τσίπρα» και παρά τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί, ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι βούληση της κυβέρνησης «εφόσον έχει δυνατότητα να υπεραποδίδει είναι να επαναλάβει την ίδια κίνηση» προσπαθώντας να εξηγήσει το αν όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι εφάπαξ βοήθημα ή 13η σύνταξη.

Επίσης ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις στο γιατί «αμέσως μετά το ερώτημα από το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ που οδήγησε στην εξέταση των θεσμών για το μποναμά Τσίπρα, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε πλήρως και άμεσα».

Και σχολιάζοντας το «παρών» στη ψηφοφορία της Πέμπης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μια στάση για μικροπολιτικούς λόγους που προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην αξιολόγηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το γιατί δεν ήταν προβληματική η καταψήφιση του κοινωνικού μερίσματος Σαμαρά το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι τότε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το να μοιράσει χρήματα το 2014 από το πλεόνασμα του 2013 ενέγραψε τις δαπάνες στο 2014 εκτροχιάζοντας το πρόγραμμα.

Για το ενδεχόμενο εκλογών επέμεινε ότι «δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού μας». «Έχουμε πει ότι δεν θα διακινδυνεύσουμε τον προγραμματισμό για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την έξοδο της αγοράς το 2018. Ακόμα και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν είναι σε καμία περίπτωση στην πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε εκλογές» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα