Κάρτα μέλους βγάζει η Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αξιωματική αντιπολίτευση το κόστος συνδρομής της κάρτας για έναν χρόνο, είναι 12 ευρώ, για δύο χρόνια 22 ευρώ και για τρία χρόνια 30 ευρώ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη ΝΔ, η κάρτα παρέχει τις εξής δυνατότητες:

Δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες
Δικαίωμα υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα
Δικαίωμα συμμετοχής σε εκδηλώσεις ειδικά για τα μέλη της
Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μελών για τις προτάσεις της
Προσωποποιημένη σελίδα μέλους στον ιστότοπό της
Επίσης, όπως τονίζει η Νέα Δημοκρατία, τους τελευταίους 10 μήνες έγινε «τεράστια προσπάθεια» για να μπουν σε τάξη τα οικονομικά της:

Μειώσαμε τα λειτουργικά κόστη κατά 70%
Ξεκινήσαμε την καμπάνια «λίγα από πολλούς»
Εφαρμόσαμε πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά μας
Ψηφίσαμε νέο καταστατικό, που απαγορεύει τον τραπεζικό δανεισμό του κόμματος
Κάνουμε πράξη καθημερινά το σύνθημα «η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της».
Όπως αναφέρει η ΝΔ, «ο στηρίζονται οικονομικά τα πολιτικά Κόμματα. Για αυτό, οφείλουν να λογοδοτούν και να διασφαλίζουν την ορθή διαχείριση αυτών των πόρων» και προσθέτει:

Σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι απαράβατος κανόνας η τήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Η Νέα Δημοκρατία, αλλά και κάθε σύγχρονο κόμμα, οφείλει να τα βγάζει πέρα με τα ετήσια έξοδά του. Ο δανεισμός των Κομμάτων είναι μια πρακτική που πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Οι ετήσιες δαπάνες της Νέας Δημοκρατίας ανέρχονται σε 8.200.000 ευρώ. Στόχος είναι εντός τριετίας να μειωθούν κατά 70% στα 2.500.00 ευρώ ετησίως. Με σταθερά βήματα, προχωρούμε προς τα εκεί.

Το πρώτο βήμα έγινε με τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του Κόμματος. Το μηνιαίο ενοίκιο, που έφτανε τα 95.000 ευρώ, μειώθηκε σε 9.800. Η ετήσια εξοικονόμηση πόρων από αυτήν την παρέμβαση και μόνο υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Το δεύτερο βήμα είναι οι περικοπές δαπανών και η μείωση της μηνιαίας μισθοδοσίας. Με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία, υλοποιούμε αυτήν τη διαδικασία.

Το τρίτο βήμα είναι το άνοιγμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες να στηρίξουν στην πράξη τη Νέα Δημοκρατία, μέσω δωρεών και μικρών χορηγιών. Η διαδικτυακή πλατφόρμα nd.gr/donate επιτρέπει στο κοινό να συμβάλει οικονομικά, μέσα από μια απολύτως διαφανή διαδικασία, αναφέρει η ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα