Το σχέδιο υπουργικής απόφασης που συντάσσεται στο υπουργείο Εργασίας προβλέπει περικοπή 35% – 40% στο ΕΚΑΣ για όσους δικαιούχους θα συνεχίσουν να το εισπράττουν το 2017.
Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναφέρεται ότι πρέπει να εκδοθεί άμεσα η απόφαση για μείωση των δαπανών ΕΚΑΣ κατά 430 εκατ. ευρώ το 2017.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για να «βγουν οι αριθμοί», το «μαχαίρι» πρέπει να μπει βαθιά στα καταβαλλόμενα επιδόματα 115-230 ευρώ, προκειμένου να μην συρρικνωθεί δραματικά ο αριθμός των δικαιούχων, όπως έγινε φέτος με αποτέλεσμα να προκληθεί κοινωνικός αναβρασμός. Για παράδειγμα το επίδομα των 230 ευρώ θα μειωθεί στα 138 ευρώ και το επίδομα των 172 ευρώ θα μειωθεί στα 111 ευρώ.
Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο γίνεται αναφορά και στην αναθεώρηση των ποσών του ΕΦΑΠΑΞ, που σημαίνει περαιτέρω μειώσεις. Ωστόσο τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου εργασίας διαψεύδουν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο καθώς υποστηρίζουν ότι ήδη οι μειώσεις που προκύπτουν βάσει του νέου μαθηματικού τύπου που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλος είναι πάνω από 22%.
Επιπροσθέτως, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο πιέζει για επαναϋπολογισμό των παλαιών συντάξεων καθώς και για την έκδοση των εκκρεμών κύριων συντάξεων ώστε να η λειτουργία του ΕΦΚΑ να ξεκινήσει την 1/1/2017 χωρίς βαρίδια από το παρελθόν.
Oι δανειστές ζητούν έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2017 να έχει υπολογιστεί και εκδοθεί το 35% των νέων αιτήσεων που υποβλήθηκαν μεταξύ 12 Μαΐου και τέλος Οκτωβρίου 2016, με σκοπό να διαπισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα