Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 830 πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της απεργίας των πιλότων της εταιρίας.
Η απεργία, την οποία κήρυξε το συνδικάτο των πιλότων Cockpit, ξεκίνησε χθες Τετάρτη και προκαλεί συνολικά την ακύρωση 2.618 πτήσεων, περιλαμβανομένων και των αυριανών, που επηρεάζουν περισσότερους από 315.000 επιβάτες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Lufthansa.

Από τις 3.000 πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, οι 2.170 μπορούν ωστόσο να πραγματοποιηθούν, υπογραμμίζει η εταιρία.

Πρόκειται για τη 14η απεργία των πιλότων της Lufthansa από την άνοιξη του 2014. Αιτία της αντιπαράθεσης του συνδικάτου με τη διοίκηση της εταιρίας είναι οι διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά που έχουν καταρρεύσει.

Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια, ενώ η εταιρία πραγματοποιούσε κέρδη, το Cockpit διεκδικεί αναδρομικά μια αύξηση 3,66% τον χρόνο, που απέχει πολύ από το 2,5% για έξι χρόνια που προτείνει η διοίκηση για περίπου 5.400 πιλότους των εταιριών Lufthansa, Lufthansa Cargo και Germanwings.

Οι άλλες εταιρίες του ομίλου Lufthansa, οι Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti και Brussels Airlines, δεν επηρεάζονται από την απεργία, ούτε και η χαμηλή κόστους Germanwings προς το παρόν, παρότι οι πιλότοι της επηρεάζονται από αυτή την αντιπαράθεση για τους μισθούς.

«Πληρώνουμε τους πιλότους μας καθαρά πάνω από τον ανταγωνισμό. Είμαστε υπεύθυνοι για περισσότερους από 120.000 υπαλλήλους συνολικά και θέλουμε η Lufthansa να έχει ένα μέλλον», δήλωσε ο Χάρι Χοχμάιστερ, από τη διοίκηση της Lufthansa, που εκτιμά πως είναι «αδύνατο» να ικανοποιηθεί το αίτημα για μισθολογικές αυξήσεις που διεκδικεί το Cockpit.
Το συνδικάτο Vereinigung Cockpit, το οποίο εκπροσωπεί τους χειριστές της Lufthansa, είχε προκηρύξει αρχικά 48ωρη απεργία για σήμερα, Τετάρτη, και την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περίπου 1.800 πτήσεις.

Η απεργία προκηρύχθηκε εξαιτίας του αδιεξόδου στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά των πιλότων.

Ενώ κινητοποιήσεις Τετάρτης και Πέμπτης επηρεάζουν και τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, η συνέχιση της απεργίας των χειριστών την Παρασκευή αναμένεται να πλήξει κυρίως πτήσεις εξωτερικού μικρών αποστάσεων, διευκρίνισε το σωματείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα