Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τις δημάρχους της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας. Η Γκουλτάν Κισανάκ, πρώην μέλος του κοινοβουλίου πριν την εκλογή της ως δήμαρχος της πόλης και η Φιράτ Ανλί τέθηκαν υπό κράτηση ως μέρος εισαγγελικής έρευνας για σχέσεις τους με την τρομοκρατία, ανέφεραν οι πηγές.
Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα στο γραφείο των δημάρχων, πρόσθεσαν οι πηγές.
Ένας συνεργάτης της Κισανάκ ανέφερε πως οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνα στο σπίτι της δημάρχου, χωρίς να μπορέσει να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, δίχως να γνωρίζει τις κατηγορίες με τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις.
Τον Σεπτέμβριο η Τουρκία όρισε νέες διοικήσεις σε δεκάδες δήμους, οι κάτοικοι των οποίων στην οποία πλειοψηφία τους είναι κούρδοι, προβαίνοντας σε καθαίρεση των εκλεγμένων δημάρχων για φερόμενες σχέσεις με την τρομοκρατία.
Η 55χρονη Κισανάκ, γνωστό κουρδικό πολιτικό στέλεχος εκλέχθηκε το 2014 ως πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης. Νωρίτερα την Τρίτη, κατέθεσε ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Άγκυρα που ερευνά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Δεν κατέστη άμεσα σαφές αν η κατάθεση της στην επιτροπή σχετιζόταν με την κράτηση της, που συνέβη με την επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ.
Η Ανλί συνελήφθη στην οικία της, τόνισαν οι πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα