Στο ταμείο οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν 6,9 δισ. ευρώ μέσα στον Δεκέμβριο!

από fimotro

Ο παραδοσιακά «δύσκολος» Δεκέμβριος θα είναι ακόμη πιο… βαρύς φέτος για τους φορολογούμενους, καθώς καλούνται μέχρι το τέλος του μήνα να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία το ποσό των 6,9 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον είναι ήδη επιβαρυμένοι με τις αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους.
Στο υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», εκτιμούν ότι οι έλληνες φορολογούμενοι θα καταβάλουν το ποσό των 6,9 δισ. ευρώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Το μεγαλύτερο μέρος από τον βαρύ λογαριασμό προέρχεται από τα τέλη κυκλοφορίας από τα οποία υπολογίζεται ότι θα εισπραχτούν 1,092 δισ. ευρώ.
Άλλα 500 εκατ. θα μπουν στο ταμείο για τη δόση του ΕΝΦΙΑ ενώ από το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν τις εισπράξεις από τον ΦΠΑ μετά και την αύξηση του συντελεστή στο 24%, περίπου στο 1 δισ. ευρώ.
Στο φορολογικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν ακόμα οι προθεσμίες υποβολής δήλωσης και απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας (έως τις 27 Δεκεμβρίου) η υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων απο μερίσματα και τόκους (έως τις 28 Δεκεμβρίου) και η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα