Στοιχεία-σοκ: Άνω του 30% η πραγματική ανεργία

από fimotro

Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση του Οκτωβρίου του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για τον υπολογισμό του πραγματικού ποσοστού της ανεργίας, δεν μπορεί να δρομολογηθεί αν δεν ληφθούν υπόψιν μιας σειράς παραμέτρων οι οποίες συνήθως αγνοούνται.
Σε αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση είναι αναγκαίο να συνυπολογίζονται οι άνεργοι που αναζητούν εργασία και δεν καταγράφονται στην έρευνα, οι άνεργοι που καταγράφονται αλλά δεν αναζητούν εργασία όπως και οι εργαζόμενοι που ασκούν κάποια μορφή υποαπασχόλησης.
Ειδικότερα, η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας ανήλθε σε 30,8% (οριακά χαμηλότερο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, που ήταν 31,7%) όταν η ΕΛΣΤΑΤ «έδωσε» 23,4% για τον Αύγουστο του 2016!
Επιπρόσθετα όπως υποστηρίζεται στην εν λόγω έκθεση, τα τελευταία 15 τρίμηνα, ειδικότερα από το τέταρτο τρίμηνο του 2012 μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2016 το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων -που δεν έχουν εργασία πάνω από ένα χρόνο- κυμαίνεται σταθερά πάνω από 800.000 άτομα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία Ελληνική Στατιστικής Αρχής για τον Αύγουστο:
• οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.126.455 άτομα,
• ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός τοποθετείται στα 3.228.437 άτομα και
•το σύνολο των απασχολούμενων είναι 3.687.465 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα