1Περιοδεία στη Λέσβο, που δέχεται έντονες προσφυγικές ροές, πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Λέσβου.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την κ. Καλογήρου ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα προβλήματα από το προσφυγικό. «Σαφώς φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και συζήτησε προτάσεις για την βελτίωση του τουρισμού.
Από τη δική της πλευρά η κ. Καλογήρου τόνισε τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει στα νησιά του βορείου Αιγαίου η προσφυγική κρίση. «Περυσι η μείωση στον τουρισμό στη Λέσβο έφθασε το 70%, για φέτος στη Χίο ο τουρισμός φοβάμαι ότι θα είναι μηδενικός. Η πλειονότητα των τουριστών φθάνει με πτήσεις τσάρτερ, που έχουν δραματική μείωση», τόνισε η κ. Καλογήρου στην συζήτηση της με τον κ. Μητσοτάκη.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λέσβου, ο οποίος του χάρισε το βιβλίο «Ο Βενιζέλος στη Λέσβο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα