Στην Αθήνα δήμαρχοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου – Συνάντηση με Αβραμόπουλο

από fimotro

Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα θα τα πουν αύριο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατ’ ιδίαν, οι πέντε δήμαρχοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου που δέχονται προσφυγικές ροές.
Οι πέντε δήμαρχοι έχουν ζητήσει και συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ενώ το μεσημέρι τις ίδιας μέρας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.
Στο μεταξύ για την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματισθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη στη Μυτιλήνη του Μάρτιν Βερβέι συντονιστή της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.
Ο κ. Βερβέι που βρέθηκε στη Μυτιλήνη και χθες Τετάρτη κατά την επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου, θα ενημερώσει θα ενηεμώσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλιόυ Λέσβου, για τα θέματα εφαρμογής της συμφωνίας με την Τουρκία. Υπάρχει, επίσης, ο σχεδιασμός να συζητήσει για τα ίδια θέματα και με δημοσιογράφους. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δράση του κ. Βερβέι είχε υπάρξει, περίπου πριν από έναν μήνα, στη Χίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα