Παρά τα διαρκή αιτήματα εκ μέρους της αγοράς πετρελαιοειδών για εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του 2012 που προέβλεπε την υποχρεωτική εγκατάσταση GPS σε βυτιοφόρα, αλλά και σε πλωτά εφοδιαστικά μέσα με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργησή της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», με την παράγραφο 8 του άρθρου 15 που συζητήθηκε χθες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη η ρύθμιση του 2012 και προβλέπεται η έκδοση νέας κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών καθώς και Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι στα βυτιοφόρα και στα πλωτά εφοδιαστικά (όπως δεξαμενόπλοια και σλέπια) «δύναται» να εγκατασταθούν τα εν λόγω ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ προβλέπει μια ακόμη ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργών που θα καθορίζει τις προδιαγραφές και τα χρονοδιαγράμματα και κάνει λόγο για συγκεκριμένες κατηγορίες βυτιοφόρων και εφοδιαστικών μέσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα