«Τα φαρμακεία κλείνουν. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε όλες τις κυβερνήσεις και αυτό αποδεικνύουν περίτρανα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής», δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την Υγεία ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, κληθείς να σχολιάσει τη μείωση 1% στον αριθμό των φαρμακείων στη χώρα το 2015, σε σύγκριση με το 2014.
«To σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ο τζίρος των φαρμακείων, ο οποίος είναι πλέον σε μη βιώσιμο επίπεδο», επεσήμανε ο κ. Λουράντος, εκτιμώντας ότι αρκετά φαρμακεία στα επόμενα χρόνια «θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, με όλες τις οδυνηρές συνέπειες για τη φαρμακευτική περίθαλψη».
Επίσης, ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε και στην αύξηση του αριθμού των φαρμακαποθηκών (126 από 120 το 2014, αύξηση 5%), υπογραμμίζοντας ότι «προκαλεί εντύπωση και η Πολιτεία θα πρέπει να ελέγξει πού οφείλεται αυτό και αν έχει κάποια σχέση με τις παράλληλες εξαγωγές και τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα