Τo βράδυ της Παρασκευής, το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα. Πρόκειται για το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Δέκα επτά χρόνια από την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών οι αριθμοί δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό μας.

» Το 1/3 του συνόλου των γυναικών στην Ευρώπη έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία τουλάχιστον μια φορά στην ενήλικη ζωή τους, το 20% περίπου των νεαρών γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου, ενώ το 25% των Ελληνίδων, άνω των 15 ετών, έχει πέσει θύμα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας.

» Η βία σε βάρος των γυναικών, ένα πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, πολλές όψεις και μορφές είναι η πιο διαδεδομένη και συστηματική παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

» Η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία και σε δημόσιους χώρους, η ηλεκτρονική παρενόχληση, η ψηφιακή παρακολούθηση και ο εκφοβισμός, οι διακρίσεις, συμβαίνουν ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη και τη μόρφωση.

» Η έμφυλη ισότητα, στοιχείο του νομοθετικού πλέγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, πρέπει να ενσταλαχτεί στην κοινωνία, και στα παιδιά μας από τη νηπιακή τους ηλικία. Να αναμετρηθούμε με τις ριζωμένες κοινωνικές αντιλήψεις και νοοτροπίες της βίας και των διακρίσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα