Παπαδημούλης: ¨Fake news¨ οι δηλώσεις Βίζερ

από fimotro

Την αντίδρασή του για τη διαστρέβλωση των δηλώσεων του απερχόμενου προέδρου του EuroWorking Group (EwG) Τόμας Βίζερ, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι «εμείς θα κάνουμε όσα ζητάει ο Σόιμπλε κι άλλα τόσα», διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις Βίζερ, για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο ένα fake news από τους υπεύθυνους για την χρεοκοπία κ τα μνημόνια» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε δηλώσεις του ο Thomas Wieser υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα προσαρμογής στην Ελλάδα δεν πήγε καλά σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη (Ιρλανδία, Κύπρος, Πορτογαλία) διότι δεν ενστερνίστηκαν το πρόγραμμα οι ελληνικές κυβερνήσεις.
«Είναι δουλειά των πολιτικών και των πολιτών της κάθε χώρας να πετύχει τομές και ουσιαστικές αλλαγές.
Από όλες τις χώρες της κρίσης αυτό το πέτυχε καλύτερα η Ιρλανδία.
Καλά προχώρησε το πράγμα και στην  Ισπανία, κάπως λιγότερο καλά στην Πορτογαλία και την Κύπρο.
Στην Ελλάδα όμως δεν το βλέπουμε ακόμα.
Εκεί υπάρχει η τάση να αποδίδονται οι ευθύνες στους ξένους.
Μόνο όμως όταν μια κυβέρνηση ενστερνισθεί τους στόχους ενός προγράμματος, μπορεί να λειτουργήσει και η εφαρμογή του και να εξηγηθεί πειστικά στους πολίτες η αναγκαιότητά του…
Αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, με καμιά κυβέρνηση.
Τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο» ανέφερε ο Wieser.

Την έντονη αντίδραση όμως του κ.Παπαδημούλη προκάλεσε και το αίτημα του επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς στη Γαλλία, Jean Luc Melenchon να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς λόγω του φιλελεύθερου προγράμματος που εφαρμόζει.

Αντιδημοκρατική, προκλητική και διχαστική απαίτηση, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, το αίτημα του Κόμματος της Αριστεράς (PG) του Ζαν Λικ Μελανσόν να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), προκειμένου να υπάρξει “καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα” εναντίον του οποίου αγωνίζεται.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: “Η απαίτηση Μελανσόν είναι αντιδημοκρατική, προκλητική κ διχαστική. Γι αυτό απορρίπτεται πανηγυρικά. Η Αριστερά χρειάζεται ενότητα και συμμαχίες. Όχι νέες διαιρέσεις. “Πυρά Γκίζι και ΓΚΚ κατά του κόμματος Μελανσόν που ζητεί να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα