Την πεποίθησή του ότι ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε εγκλωβίστηκε στην παγίδα που έχει χτίσει σχετικά με την διευθέτηση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.
«Πολλοί είπαν το αντίθετο από αυτό που είπε ο κ. Σόιμπλε (για συζήτηση για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος). Όλοι ξέρουν ότι ο κ. Σόιμπλε το είπε γιατί έχουν εκλογές το 2017 στη Γερμανία. Δεν μπορεί να βγει από την παγίδα που έχει χτίσει», επεσήμανε ο νέος υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
«Αυτό που λέει ο κ. Μοσκοβισί είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό λέμε και εμείς, δεν λέμε κάτι διαφορετικό», τόνισε με φόντο το Eurogroup της Δευτέρας.
«Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω, θα μας δώσει τη δυνατότητα αυτό που νομίζω να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Αυτό που με γοήτευσε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κοινωνικό του πρόγραμμα – Ήξερε ότι το πρόγραμμα της λιτότητας δεν θα οδηγούσε σε ανάπτυξη», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.
Ο νέος υπουργός Οικονομίας τόνισε πως «δυστυχώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση κατάλαβε ότι οι κανόνες της Ευρωζώνης είναι διαφορετικοί και για να αναπτυχθεί η χώρα πρέπει να πας με τους κανόνες της Ευρώπης».
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καταπολεμήσει την διαφθορά. Κάτι που δεν είχαμε ακούσει ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα