Δυνάμεις του τουρκικού στρατού σκότωσαν 20 μέλη της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν που προσπάθησαν να επιτεθούν σε βάσεις των ένοπλων δυνάμεων στην επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με μια λακωνική ανακοίνωση Τύπου του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατού, οι Κούρδοι αντάρτες πέρασαν στο έδαφος της Τουρκίας από το Ιράκ κι αποπειράθηκαν να επιτεθούν εναντίον βάσεων του στρατού στην ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα.

Στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, μαίνονται ξανά οι συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές του PKK αφότου μια ανακωχή που κράτησε δυόμισι χρόνια κατέρρευσε, τον Ιούλιο του 2015.

Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., ξεκίνησε τη δράση του το 1984. Έκτοτε πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο χαμηλής έντασης στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα