Ανησυχία γιατί ανοίγουν πολλά εθνικά θέματα και ειδικότερα για τη στάση της Τουρκίας με τη διατύπωση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Ο Α. Σαμαράς διασπίστωσε ότι η χώρα δεν εκπέμπει σταθερότητα και ότι «έχουν σκάσει όλα τα θέματα μαζί κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει». Απέδωσε αυτή τη φάση έξαρσης των εθνικών θεμάτων στο ότι η Τουρκία και η Αλβανία «βρίσκουν έδαφος και τα κάνουν», γιατί η Αμερική είναι άγνωστο ακόμη πώς θα κινηθεί, ενώ η Ευρώπη έχει τα προβλήματά της με τις πολλαπλές εκλογές, και εκτίμησε ότι χρειάζεται η Ελλάδα να διατηρεί σταθερή στάση.
Οσον αφορά την αδυναμία συμφωνίας στο Κυπριακό, ο Α. Σαμαράς θεωρεί ότι κρίσιμο στοιχείο για να υπάρχει συμφωνία ήταν πάντα το εδαφικό, από την εποχή που ήταν ο ιδιος υπουργός Εξωτερικών, και τότε υπήρχαν οι ιδέες Γκουεγιάρ που αναφέρονταν με λεπτομέρειες σ΄συτό, σημειώσε, προσθέτοντας ότι η περιοχή της Μόρφου είναι πολύ σημαντική και συμβολική. Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, οι διαπργαμτεύσεις πάντα έρχονται και παρέρχονται, ποτέ δεν μπορεί να πει κανείς ότι σταματάνε.
Απέφυγε να εκτιμήσει αν η χθεσινή αναφορά του κ. Τσίπρα στη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για πρόωρες εκλογές. Περιορίστηκε να παρατηρήσει ότι ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό που θα εφαρμοστεί από τηην 1η Ιανουαρίου 2017, σε συνδυασμό με αυτά που έρχονται και ό,τι κουβεντιάζεται τώρα, έχουν αντανάκλαση στις σφυγμομετρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα