Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνείται να σχολιάσει την εκλογή Τραμπ

από fimotro

Ο πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να σχολιάσει σε σημερινή του συνέντευξη την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία λέγοντας ότι ενδιαφέρεται μόνο για τις επιπτώσεις που έχουν στις ζωές των φτωχών οι επιλογές των πολιτικών.
Κληθείς να εκφράσει την άποψή του για τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, ο ποντίφικας δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica: “Δεν κρίνω τους ανθρώπους και τους πολιτικούς, θέλω μόνο να κατανοώ τον πόνο που προκαλεί η συμπεριφορά τους στους φτωχούς και τους αποκλεισμένους”.
Ο πάπας δήλωσε ακόμη ότι σήμερα ανησυχεί περισσότερο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες: “Πρέπει να γκρεμίσουμε τα τείχη που διχάζουν”.
Νωρίτερα μέσα στο χρόνο, ο πάπας είχε υπαινιχθεί ότι η θέση του Τραμπ σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η οποία περιελάμβανε και προεκλογική του δέσμευση για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ώστε να μην εισέρχονται παράνομοι μετανάστες, “δεν ήταν χριστιανική”.
Στη συνέχεια, εκπρόσωπος του πάπα δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για προσωπική επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα