Ολοι οι διάλογοι – φωτιά που έκαψαν ληστές και κλεπταποδόχους

από fimotro

Τους διαλόγους των μελών της μαφίας των Ρομά, που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ., δημοσιεύθηκαν μετά από πληροφορίες από την Αστυνομία.
Κατά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 41 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 48 άτομα που δεν έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το «Εθνος της Κυριακής», μέρος των κλοπιμαίων κατέληγε στις βιτρίνες γνωστών κοσμηματοπωλείων του Κολωνακίου και της Βουκουρεστίου, μέσω γόνου γνωστής οικογενείας ο οποίος λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος. Μέσα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει με ανάγλυφο τρόπο η δομή της μαφίας, η διάθεση των κλοπιμαίων και οι «δουλειές» που έκαναν, ενώ μιλούσαν ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων…
Οι οδηγίες για τη «δουλειά»
-Κερατσίνι δώσανε μεγάλο σήμα μην πας (ακούγεται ασύρματος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.)
-Εντάξει
-Είναι ο άνθρωπος μέσα, τον είδα (περιεργάζονται οικίες)
-Δε μπορείς να σπάσεις τώρα (εννοεί να διαρρήξει)
-Δε με είδε που χτύπησα το κουδούνι
-Μία γυναίκα πάει τα σκουπίδια, να σπάσω;
-Περίμενε να φύγει, άντε σπάσε (ακούγεται θόρυβος – διάρρηξη)
-Μπήκες;
-Ναι, ήσυχα. Του Μιχάλη το σπίτι είναι
-Καλά ψάξε (ακούγεται θόρυβος – ερευνεί το εσωτερικό της οικίας)
(…)
-Ο κύριος «Μπάμπης ο Φλου»;
-Ο ίδιος αυτοπροσώπως. Που είσαι αγόρι μου;
-Που να είμαι; Τρέχω. Εσύ;
-Που; Αθήνα ή εκτός;
-Όχι, Αθήνα είμαι ρε.
(…)
-Χεσμένε χθες έχασα 1,5 εκατομμύριο. Ηταν κοντά μου ο Γάτος, ο Κ…, λέω να πεθάνουν δεν κάνουν αυτοί.
-Γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο να έρθω;
-Ξαφνικά έγινε. Αυτοί πήγαν σε ένα μέρος που το ήξεραν πριν από 15 χρόνια και μετά μας την έπεσαν οι μπράβοι και παίξαμε μπουνιές. Την έβγαλα έξω, της έριξα μια μπουνιά και ξαφνικά ήρθαν οι μπράβοι.
Είχα μαζί μου ένα από αυτά που ανοίγουμε τις πόρτες, το είδε και χέστηκε πάνω του. Ηταν του χεριού μας και φοβήθηκαν οι άλλοι, ήρθαν οι μπράβοι, δεν ξέρω από πού και χάσαμε τη δουλειά. Ηταν κρυμμένο ένα αυτοκίνητο με σβηστά φώτα, μας την έπεσαν οι μπράβοι παίξαμε μπουνιές μαζί τους και μου ήρθε η μεγάλη η σκύλα. Είχα το κατσαβίδι και μετά κάποιος έβγαλε καραμπίνα και φύγαμε όλοι.
Το παζάρι για τα κλοπιμαία
-Βέβαια. Να σου πω κάτι, θα σου δίνω κάποια τιμή, απλά τι γίνεται τώρα, αυτά εκεί πέρα, αυτό το 1675 (εννοεί κλεμμένο ρολόι μάρκας Rolex τύπου 1675) με πήραν τρία διαφορετικά άτομα, ο ένας ήτανε ο… κάτω στο κέντρο, να με ρωτήσουνε τιμή, ναι αλλά όταν ξεφτιλίζεται ένα ρολόι μετά πέφτει η τιμή του, να ξέρεις. Γιατί στην πιάτσα ακούγεται.
-Ναι, το ξέρω, εχθές έγινε μπάχαλο.
(…)
-Ναι, μου φέρνουν πράγματα (εννοεί κλεμμένα). Και με πέτρες (εννοεί πολύτιμους λίθους) ασχολούμαι και με διάφορα.
-Μάλιστα. Πληρώνεις καλά, γιατί δίνω στον Γιώργο εγώ.
-Στον ψηλό;
-Ναι. Τον ξέρεις έτσι;
-Ρε συ όλοι με ξέρουν και όλους τους ξέρω, η πιάτσα είναι μικρή δεν είναι μεγάλη. Ολα τα ονόματα που μου έχεις τα ξέρω. Αλλά εντάξει, αυτό τώρα θα πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση από κοντά να με δεις πως δουλεύει κιόλας μια μέρα, κατάλαβες.
-Μιλάμε για μάρκες «Rolex», μάρκα «Rolex» λέει επάνω.
-Εγώ αυτό που πήρα είναι ένα «Samersat Panerai» που κάνει εξήμισι χιλιάρικα.
(…)
-Ελα μου. Εχω πέντε στρογγυλά (εννοεί κλεμμένες χρυσές λίρες) πάνω μου για να ξέρεις. Και έχω και κάτι μαχαιροπήρουνα ασημένια, κάτι κέρματα και πέντε, έξι δαχτυλίδια ασημένια (εννοεί κλεμμένα).
(…)
-Εγώ θα το δώσω σε σένα το πεντακοσάρικο και μένει και εδώ, δεν θέλω, μαλάκα ότι και να κάνουμε δεν θέλω να ακουστεί στον … γιατί εγώ πάω στον … και ξεφορτώνω πράγματα, δηλαδή όλα τα διαμαντικά μου και τις μαλακίες.
-Δηλαδή κανά ρουμπίνι κανά τέτοιο ρε φίλε τέτοια πράγματα.
-Εχω ρε μαλάκα τέτοιο, δώρο θα σου κάνω ρουμπινάκι σιγά τη μαλακία.
-Να σου πω ρε φίλε έχουμε τίποτα άλλο σε ρολογάκι;
-Ναι έχω ένα «Cartier Santos» αλλά δεν θα του αρέσει αυτό είναι κλασικό πολύ.
Ο αστυνομικός διευθυντής και η προκαταβολή
Αστυνομικούς στην Ασφάλεια Αεροδρομίου, σε νευραλγικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και χαμηλόβαθμους φαίνεται πως είχαν στις υπηρεσίες τους τα μέλη της μαφίας. Πολύτιμες πληροφορίες που εξασφάλιζαν την εξαφάνιση των πειστηρίων, την εξασφάλιση άλλοθι, τη νομική υπεράσπιση.
-Τώρα με πήρε ο δικός μου (εννοεί Αστυνομικός) που πήγαμε χθες, και μου ότι να σου πω εσένα δεν υπάρχει τίποτα, ούτε Bόρεια ούτε από Νότια, όλα είναι εντάξει.
-Ναι;
-Θα μιλήσεις εσύ με το δικηγόρο να δούμε γιατί εγώ πιστεύω ότι θα σου πει ότι κάτι του έδωσε και θα πάρει τα χαρτιά πίσω. Εγώ το μεσημέρι η πρώτη δουλειά που θα κάνω θα είναι αυτό. Να δω τα χαρτιά τι και πως, θα σε χτυπήσω στο αεροδρόμιο, θα πάρω ένα δικό μου που είναι στην Ασφάλεια του αεροδρομίου, θα σε χτυπήσει εκεί…
-Αυτό θέλω ναι.
-Δηλαδή έχεις άτομο εκεί;
-Εχω άτομο εγώ στην Ασφάλεια του Αεροδρομίου, ναι;
-Να με περάσει ή να με χτυπήσει αν έχω απαγόρευση;
-Ναι να σε περάσει. Θα πας εκεί που θα σου πω εγώ. Μίλησα εγώ μαζί του χθες.
(…)
-Ελα ρε να σου πω αύριο το μεσημέρι έχουμε ραντεβού με έναν διευθυντή της Αστυνομίας πρέπει να φύγει αυτό το πράγμα εδώ πέρα στο λέω.
-Ησυχία, κάνε δουλειές με τον Αστυνομικό, σήμερα είναι το δικαστήριο.
-Εφτά η ώρα (εννοεί 19:00) έχω ραντεβού μαζί του.
-Κάνε συζήτηση. Εχουμε 3000 ευρώ, να του δώσουμε το χιλιάρικο προκαταβολή, τα έξοδά του όλα πληρωμένα και αν μπω φυλακή δεν θα πάρει τα υπόλοιπα, αλλιώς θα πάρει 2000.
(…)
-Εε τι έγινε, τέτοιο πως το λένε, έχουμε πρόβλημα από το Μαρούσι, κατάλαβες.
-Γιατί;
-Ε γιατί, γιατί δεν ξέρω από τα τηλέφωνα λέει κάτι βρήκαν.
-Καλά να πάθεις, να μην κάνεις μαλακίες, σου είπα να αλλάξεις το τηλέφωνό σου, τώρα τράβα. Αυτή είναι η απάντησή μου ήθελες να έχεις τηλέφωνο για τις γκόμενες επειδή όλος ο κόσμος ήθελε το τηλέφωνό σου, από κει και πέρα ότι έκανες τώρα θα τραβήξεις τις συνέπειες.
-Δεν ξέρω αν είναι αυτό το τηλέφωνο, αυτό το τηλέφωνο εγώ δεν πήρα πουθενά.
(…)
-Ακούς ακούς; Πήρε αυτός ο Αστυνομικός εδώ Ελευσίνα χθες σε αυτόν πάνω τηλέφωνο Αλεξανδρούπολη, και ξέρεις τον δοκιμάζει… Του λέει, ο Δημήτρης είναι εδώ, τον είδα εδώ πέρα λέει, μήπως θέλεις τίποτα λέει από αυτόν μήπως θέλεις… Τον δοκίμαζε… Και λέει αυτός «Οχι μωρέ, τίποτα εντάξει, πάει, δεν το θέλω τίποτα», κατάλαβες… Αμα ήταν θα του έλεγε «πιάστον», κατάλαβες; Αυτό…
(…)
-Δεν ξέρω ρε ό,τι μου πεις… Τώρα φάνηκε το είδα στο σύστημα τώρα εγώ. (εννοεί στο σύστημα POL της Αστυνομίας).
-Χτύπησες πάλι το τέτοιο; Είναι εντάξει; (εννοεί εάν έλεγξε το όνομά του στα Διωκτικά).
-Ναι ναι ναι, κομπλέ είσαι ναι. Δεν έχεις θέμα. Τι να σου πω τώρα δεν… (εννοεί ότι σε βάρος του δεν εκκρεμεί κάτι).
Η παρεξήγηση μεταξύ των αρχιμαφιόζων
Α. και Εισαγγελέας, δύο εκ των κεφαλών της μαφίας, αναφέρονται στον παρακάτω διάλογο μεταξύ άλλων «capo». Η κόντρα ξέσπασε μετά την παρέμβαση αστυνομικού, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία και αναμένεται να του αποδοθούν κατηγορίες, επειδή παρείχε πληροφορίες για τις κινήσεις στο εσωτερικό των δύο εγκληματικών οργανώσεων.
-Πάει ο (…) σε ένα Διευθυντή στα (αναφέρεται αστυνομικό τμήμα) και λέει σε αυτόν κατά λέξη «Ηρθε ο Δημήτρης και μου έδωσε 10.000 ευρώ να σε βάλω μέσα επειδή αγαπάω τον…, δεν σε βάζω μέσα και δεν σε πειράζω και μου είπε και για το αμάξι που είναι κλεμμένο λέει, είναι κλεμμένο το αμάξι σου; Είναι λέει ο … και για τον … μου λέει ότι κλέβει χρηματοκιβώτια και κάνει και συναγερμούς. Και να βάλει τον Α…
-Αντε από δω, μαλακίες τα πιστεύεις;
-Θα με αφήσεις να ολοκληρώσω; Αφησέ με να ολοκληρώσω. Το να βάλεις τον Α… ή τον Εισαγγελέα άντε τρώγεται, σου κάνανε ζημιά είτε είναι αυτά με τις δικές σου γυναίκες είτε είσαι με τις δικές του γυναίκες, ένας θεός ξέρει. Αλλά το να αναφέρεις το δικό μου όνομα ρε πετσέτα, το ψάχνω από χθες και δεν μπορώ να καταλάβω.
-Τώρα λες μα….ες.
Διορισμοί με… κριτήρια
Μεγάλα χρηματικά ποσά απαιτούσαν οι αρχιμαφιόζοι από τα χαμηλόβαθμα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να τους επιλέξουν για τις «δουλειές» τους. Με αυστηρότατα κριτήρια «διόριζαν» τους οδηγούς των οχημάτων διαφυγής.
-Μα μου είπε κατά λέξη, μου δίνει 10.000 ευρώ να τον βάλω τον Α. να τον βάλω ληστεία, 10.000 ευρώ τα πήρα, είναι στην τσέπη μου, δεν του τα δίνω, είναι δικαίωμά μου τι θα κάνω με τον Μήτσο. Ενα αυτό. Δεύτερον. Εχεις κλεμμένο αμάξι; Εχω, ο … Ε και αυτό μου το είπε. Ο … κλέβει χρηματοκιβώτια και κάνει συναγερμούς. Πάγωσα, τι είναι αυτά; Που κολλάνε όλα αυτά; Πως τα παντρεύει όλα αυτά;
Επεισοδιακές καταδιώξεις
Αδίστακτα ήταν τα μέλη της μαφίας, ακόμα και όταν έρχονταν αντιμέτωπα με αστυνομικούς. Κάθε «συνάντηση» κατέληγε σε επεισοδιακή καταδίωξη, με τους δράστες να αναπτύσσουν ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε ορισμένες περιπτώσεις να εμβολίζουν περιπολικά και να «πατάνε» αστυνομικούς.
-Ητανε μέσα στο μαγαζί εγώ τους είδα ρε μαλ… αυτό σου λέω. (Αναφέρεται στους Αστυνομικούς).
-Ναι ε;…
-Εγώ τους είδα ρε φίλε ότι ήτανε μέσα στο μαγαζί τα μ… κατάλαβες…
-Ναι…
-Και ευτυχώς που μου’ κοψε και κλείδωσα κατευθείαν με του που μπήκα πρόλαβα και κλείδωσα, τους βλέπω και καλά πάνε να κρατήσουν τ’ αμάξι, ναι πάνε να κρατήσουν τ’ αμάξι, το κρατάγανε και βάζω εγώ μπροστά και φεύγω να πάνε να γαμ… θα τους πατήσω λέω τα μ…. (Εξηγεί πως διέφυγε από τους Αστυνομικούς).
-Ναι ρε τους γαμ… έτσι θέλανε βλέπεις; τους γαμ… μπράβο, φύγε τώρα κοίτα μην έχεις κανένα μπλόκο, όπου έχει μπλόκο μη σταματάς, πατάς γκάζι, εντάξει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα