Η επιχειρηματική δραστηριότητα παρά τους κλυδωνισμούς σημείωσε αξιόλογες επιδόσεις, όπως προκύπτει από τον κατάλογο της Icap για τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες στην Ελλάδα το 2015, που δημοσιεύει η εφημερίδα το Βήμα.
Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 500 πιο κερδοφόρων εταιρειών Business Leaders in Greece είχαν σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις, με χαρακτηριστικό την εντυπωσιακή βελτίωση της κερδοφορίας. Τα συνολικά κέρδη EBITBA αυξήθηκαν κατά 30,7% και ανήλθαν σε 10,8 δισ. ευρώ ενώ τα συνολικά προ φόρου κέρδη τους, σχεδόν διπλασιάστηκαν.
«Στην αρνητική συγκυρία κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους με κύριο χαρακτηριστικό το καθεστώς αβεβαιότητας και τις δυσμενείς συνθήκες ρευστότητας, λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες βελτίωσαν εντυπωσιακά την κερδοφορία τους, παρότι οι πωλήσεις τους κατέγραψαν μικρή πτώση» σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ICAP Νικήτα Κωνσταντέλλο.
Η λίστα με τις 20 πιο κερδοφόρες εταιρείες το 2015 στις τέσσερις βασικούς επιχειρηματικούς τομείς, έχει ως εξής:
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μότορ Οιλ (ΕΛΛΑΣ) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ
Ελληνικά Πετρέλαια
Αλουμίνιον της Ελλάδας
Καρέλια Καπνοβιομηχανία
BIC ΒΙΟΛΕΞ ΑΕ
ΕΜΠΟΡΙΟ
Α-Β Βασιλόπουλος
Jumbo ΑΕ
Καταστήματα αφορολογήτων ειδών ΑΕ
Σκλαβενίτης
Μασούτης Σούπερ Μάρκετ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΔΕΗ
ΟΤΕ
COSMOTE
ΟΠΑΠ
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Olympic ETE
AutoHellas (Hertz)
Executive Lease AE
ΕΙΕΛΝΤΙ ΟΤΟΜΟΤΙΒ ΑΕ Μισθώσεων Αυτοκινήτων
ΛΑΜΨΑ ΑΕ Ελληνικών Ξενοδοχείων

Πηγή : fpress.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα