Στις 25.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του Ταμείου Δημήτρης Τσακίρης. Ο ίδιος επισήμανε πως μετά τη δημοσίευση του νέου Ασφαλιστικού έχει αυξηθεί ο αριθμός των αιτήσεων για σύνταξη.

Ως έναν από τους βασικούς λόγους για την καθυστέρηση απόδοσης της σύνταξης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ο Τσακίρης ανέφερε -μιλώντας στον ΣΚΑΙ- τη μεγάλη μείωση του πλήθους των εργαζομένων στο Ταμείο κατά τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα από τους 3.500 υπαλλήλους έχουν μείνει πλέον 1.600, ανέφερε ο ίδιος.
Ο διοικητής του ΟΑΕΕ είπε πως ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος είναι «δύσκολοι μήνες», αφού οι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν πολλές εισφορές, μιας και αυτοί τις καταβάλλουν τους μονούς μήνες, δηλαδή τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο κ.λπ.

Για αυτό ζητήσαμε ένα «μαξιλάρι», σημείωσε ο Τσακίρης, εννοώντας τα 350 εκατ. ευρώ που αιτήθηκε το ΔΣ του ΟΑΕΕ από τον κουμπαρά των Ταμείων, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου.

* Οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα