Νέα παρέμβαση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος επιχειρεί, με άρθρο στην ιστοσελίδα «commonality», η κίνηση των «53+», επικρίνοντας στην ουσία την κίνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ.

Οι «53+», στο κείμενο-παρέμβασή τους, υπό τον τίτλο «Επιλογή προσώπων και συλλογικές διαδικασίες», «φωτογραφίζουν», δίχως να κατονομάζουν, τον Αλέξη Τσίπρα, εγκαλώντας τον για το γεγονός ότι παρέκαμψε τις συλλογικές διαδικασίες, όπως αυτές είχαν προβλεφθεί από το πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, μιλούν για επιλογές, όπως αυτή του κ. Πολύδωρα, που προκαλούν «προβλήματα, εύλογα ερωτηματικά, απογοήτευση και ενστάσεις».

Αναλυτικά το κείμενο των «53+»

Το κακόγουστο έργο της διαπλοκής, της ανομίας και της αυθαιρεσίας δυστυχώς συνεχίζεται με ευθύνη της ΝΔ. Είναι σαφές, πλέον, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ.

Οι διαδοχικές κυβερνητικές προτάσεις για τη σύνθεσή του, ασφαλώς, εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθεί συναινετική λύση στην άρση του αδιεξόδου, να γίνει το αναγκαίο βήμα ώστε να μπει φραγμός στην 27χρονη ασυδοσία των καναλαρχών και στη διαπλοκή με το πολιτικό σύστημα.

Ωστόσο, η πρόταση για τον κ. Πολύδωρα αιφνιδίασε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και συνάντησε την εκτεταμένη διαφωνία. Η ιστορία και η πολιτική διαδρομή όλων μας είναι γνωστή. Προφανώς και του κ. Πολύδωρα. Σε αυτό τον τόπο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κύρος, επιστημονική επάρκεια, δημοκρατική κουλτούρα και ευαισθησία.

Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απαντήσεις και έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι συλλογικές διαδικασίες δεν πρέπει να παρακάμπτονται, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Η τήρησή τους είναι και η μόνη ασφαλής δικλείδα αποφυγής επιλογών που δημιουργούν προβλήματα, εύλογα ερωτηματικά, απογοήτευση και ενστάσεις. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τη συγκρότηση των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, στη λειτουργία των οποίων αναφέρονται όλες και όλοι. Η ενεργός και έγκαιρη λειτουργία τους οφείλει να είναι φροντίδα όλων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα