Μουζάλας: Από τον Μάρτιο η χρηματοδότηση των προσφύγων

από fimotro

Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα για προσφορά χρημάτων στους προσφυγές, αντί για συσσίτιο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Το βοήθημα αφορά όλον τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαιρούνται όσοι στεγάζονται στα νησιά.
Όσον αφορά το μέγεθος του βοηθήματος, το ποσό για μία οικογένεια προσφύγων θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα αναλογεί σε μία ελληνική οικογένεια, για συμβολικούς λόγους.
Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ακόμη ότι εάν φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία. Στόχος μας είναι, προσέθεσε, να τους μοιράσουμε σε περισσότερα κέντρα, τα όποια βρίσκονται υπό κατασκευή.
Ο υπουργός ανέφερε πως εάν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία προφανώς θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση.
Υπογράμμισε όμως ότι όταν τον ρωτούν τι θα κάνουμε σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας, είναι σαν να ρωτούν τον γάλλο υπουργό Άμυνας τι θα κάνει αν επιτεθούν κάποιοι στη Μασσαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα