Μηνιαίο βαρόμετρο Public Issue – Υπό κατάρρευση το πολιτικό σύστημα (κάρτες)

από fimotro

36 45 54 63 72 82 91 101Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει το πολιτικό σύστημα της χώρας και αυτό επιβεβαιώνει το μηναίο Πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύθηκε σήμερα, το οποίος αποτελεί μια ακόμα μέτρηση -χαστούκι για το πολιτικό προσωπικό και αποτελεί σκληρό μήνυμα σε όλους για την κατάσταση της χώρας, έρχεται να προστεθεί στο ήδη επιβαρυμένο κοινωνικό κλίμα.
Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, σύμφωνα με το μηναίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue.
Το 88% πιστεύει ότι η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή. Όσον αφορά τα συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας, το 28% δηλώνει οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή.
Σαφή υπεροχή έναντι του Αλέξη Τσίπρα διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο στη δημοτικότητα όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, αλλά τα ποσοστά δεν… δείχνουν αυτοδυναμία. Απλά εισπράττει τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες έναντι μόνο 24% του πρωθυπουργού. Το 42% υποστηρίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 22% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.
Όσο για το ποιά είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ. Μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή, ενώ η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμιά από τις δύο». Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές, το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ. Τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία είναι πραγματικά απογοητευτικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα