Διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την αφαίρεση ποσού 25% από τα εισοδήματα των δικαστικών πριν τη φορολογησή τους με βάση τις αποφάσεις του Μισθοδικείου δίνει νέα εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Μισθοδικείο με απόφασή του επέβαλε την ίδια φορολογική μεταχείριση των εισοδημάτων των δικαστικών με αυτήν των βουλευτών που δικαιούνται έκπτωση δαπανών 25%.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η αφαίρεση του 25% θα ισχύει για τη φορολόγηση του εισοδήματός τους, όχι όμως και για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να αφαιρεθεί ποσό 25% από το εισόδημα των τριών τελευταίων ετών, θα πρέπει να απευθυνθούν στις εφορίες και να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση.

Σημειώνεται ότι η αρχική εγκύκλιος της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων προέβλεπε την αυτόματη επανακαθάριση των εισοδημάτων των δικαστών για την τελευταία τριετία, προκειμένου να γίνει η αφαίρεση ποσού δαπανών 25%.

Οι τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν στις εφορίες χωρίς κυρώσεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα