«Άκρως επικίνδυνο» χαρακτήρισε το να τάσσονται πολιτικοί υπέρ της δραχμής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι τρελός και επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και την ανθρωπιστική κρίση που θα ενσκήψει από την έλευσή της».
Για τον κ. Λεβέντη, η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού οφείλεται στο ότι ένα μέρος της κοινωνίας θεωρεί υπεύθυνο το ευρώ για την κρίση και τη λιτότητα που υφίσταται η χώρα. Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, καθώς «δεν έχει συμπαγές “τείχος” υπέρ του ευρώ» και «μέσα της μεγάλο ποσοστό είναι υπέρ της δραχμής».
Ακόμη, ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία της αξιολόγησης στη Βουλή για ψήφιση με 180 ψήφους, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εφ’ όσον τα μέτρα που ο ίδιος είχε προτείνει δεν συμπεριλαμβάνονταν στη συμφωνία, δεν θα συνέβαλε στους 180, με την ψήφο του.
Εξάλλου, ο κ. Λεβέντης περιγράφει τις προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είμαι έτοιμος να κάνω πολλές υποχωρήσεις, αρκεί αυτές να μην μεταθέτουν απλά την ημερομηνία καταστροφής της χώρας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει ως «καθημερινός συνεργάτης και συνομιλητής» του κ. Μητσοτάκη και να συναποφασίζουν.
Τέλος, ο κ. Λεβέντης επαναλαμβάνει ότι η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση κυβερνητικού συνασπισμού «δεν θα βάλει όρους για άλλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα