Κρίσιμη συνεδρίαση του ΤΧΣ για την Εθνική Τράπεζα

από fimotro

Στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι αναμένεται να κριθεί η έκβαση της διοικητικής κρίσης που επικρέμαται στην Εθνική Τράπεζα.

Οι πληροφορίες φέρουν το ΤΧΣ να εξετάζει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής.

Το μήνυμα, πάντως, της Τράπεζας της Ελλάδος είναι σαφές και υποδεικνύει την εξομάλυνση της κατάστασης για το καλό της τράπεζας και της ευστάθειας του συστήματος.

Το γενικό συμβούλιο του ΤΧΣ συνεδριάζει με την εισήγηση να προκληθεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Εθνική με θέμα την άρση της εμπιστοσύνης στο διοικητικό συμβούλιο.

Το νέο ΔΣ της τράπεζας εξελέγη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης με απόφαση που αγνοούσε την πρόταση του Ταμείου, το οποίο ελέγχει το 40% των μετοχών, για εκλογή του Δ. Τσιτσιράγκου στη θέση του προέδρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν προηγηθεί η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, δεν θα προχωρήσει το Ταμείο στην εισήγησή του για συνέλευση, σε μια εξέλιξη δηλαδή που θα παρέτεινε την κρίση στην τράπεζα.

Στις λύσεις που εξετάζονται στην κατεύθυνση εκτόνωσης της έντασης είναι μια πιθανή παραίτηση του Π. Θωμόπουλου, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιούσε το ΤΧΣ. Εύλογα και η παραίτηση της διοίκησης, πάντως, θα άνοιγε νέο θέμα για την Εθνική, τη στιγμή που το ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση των αλλαγών στα τραπεζικά μάνατζμεντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα