Ποινές κάθειρξης κατά συγχώνευση 104 χρόνια και 18 μήνες σε 34χρονο Αρμένιο και 89 χρόνια και 5 μήνες κατά συγχώνευση σε 30χρονο Έλληνα επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την κινηματογραφική ληστεία στο ξενοδοχείο Creta Maris άλλα και για μια σειρά ληστειών στο νομό Ηρακλείου, από το 2012 έως και το 2015. Οι δύο καταδικασθέντες, βάσει του νόμου που ισχύει, θα εκτίσουν ποινές για 25 χρόνια.
Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για 6 ληστείες και μια απόπειρα ληστείας ενώ ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος για 5 ληστείες και μια απόπειρα. Ακόμα ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος 7 αστυνομικών ενώ ο 30χρονος για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.
Επίσης και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνέργεια για τη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, για κλοπές, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, εμπρησμό και αντίσταση.
Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Υπενθυμίζεται ότι για τον τρίτο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, έναν 30χρονο, η ποινική διαδικασία έχει ανασταλεί, καθώς παραμένει σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στη ληστεία του ξενοδοχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα