Κουτσούμπας για πλημμύρες: Αν οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να απολογηθούν, ας σωπάσουν

από fimotro

«Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας βρίσκεται στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, που μετρούν τις πληγές τους, στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος επισημαίνοντας ότι στην περιοχή, «όπου ζουν φτωχές λαϊκές οικογένειες, άνεργοι, μεροκαματιάρηδες άνθρωποι του μόχθου, εκτυλίσσεται εδώ και χρόνια ένα έγκλημα».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα «ο βασικός υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα διαρκείας έχει όνομα και επίθετο: Είναι η πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημαίνει ότι «ενώ όλοι τους, ενώ ξέρουν καλά τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά σ’ αυτή την περιοχή, προτεραιότητά τους είναι άλλα έργα με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου», ενώ σχολιάζει τις δηλώσεις που έκαναν λόγο για «για ακραία φαινόμενα, που προκάλεσε η κλιματική αλλαγή» λέγοντας ότι «μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι δηλώσεις αυτές».

«Έλεος. Αν δεν μπορούν έστω να απολογηθούν, ας σωπάσουν!» δηλώνει ο ίδιος σημειώνοντας «απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την ολόπλευρη στήριξη των κατοίκων, μέτρα ανακούφισης και έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες όλων όσων έχουν πληγεί, απαιτούμε τώρα μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεις στο ύψος των ζημιών, χωρίς καμιά καθυστέρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα