Κεντροαριστερός δήμαρχος στην Ιταλία υψώνει τείχος στους πρόσφυγες!

από fimotro

Ο Ραφφαέλε Σκαρίντσι, δήμαρχος της κωμόπολης Βιτουλάνο, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, αποφάσισε να κλείσει προσωρινά με χώμα τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον δήμο του. Με την κίνησή του αυτή, όπως γράφουν οι ιταλικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι, θέλησε να καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει να δεχθεί άλλους μετανάστες και πρόσφυγες.
Ο Σκαρίντσι εξελέγη με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και δήλωσε ότι ο δήμος του φιλοξενεί ήδη ένα κέντρο για αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες και ότι η ιταλική νομοθεσία απαγορεύει την δημιουργία δεύτερου κέντρου, για την ίδια, πάντα, χρήση.
«Μετά από μια ώρα μαζέψαμε το χώμα, δεν υψώσαμε κανένα τείχος. Θελήσαμε μόνον να δείξουμε ότι όλοι πρέπει να σηκώσουν, με ίδιο τρόπο, το βάρος της φιλοξενίας» πρόσθεσε ο Ιταλός δήμαρχος, σύμφωνα με τον οποίο «η κουλτούρα της υποδοχής είναι σωστή, αλλά πρέπει να καθίσταται πάντα και βιώσιμη».
Ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, έσπευσε να στηρίξει την κίνηση του δημάρχου του Βιτουλάνο, γράφοντας στο facebook πως «είναι σαφές ότι έπραξε ορθά». Συνεργάτες, όμως, του Σκαρίντσι αφήνουν να διαρρεύσει ότι οι θέσεις του κεντροαριστερού δημάρχου δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και τις επιδιώξεις της Λέγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα