Κανένα θετικό στοιχείο δεν βρήκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον ανασχηματισμό

από fimotro

Για «ανακύκλωση» προσώπων, ανασχηματισμό «επικοινωνιακού χαρακτήρα» και «απομόνωση» από την κοινωνία κατηγόρησαν την κυβέρνηση τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση του νέου σχήματος.  «Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης κυβέρνησής του» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε, παράλληλα, ότι ο πρωθυπουργός «δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του.Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμία προοπτική απ’ αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση. Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή».
Με τη σειρά της, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε από το Βόλο ότι η ιστορία έχει «αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμία αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει απομακρυνθεί από την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί» είπε η κ. Γεννηματά.
Μέσω Twitter σχολίασε τον ανασχηματισμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. «+3 ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση. Να τους χαίρεστε εκεί στη δήθεν Αριστερά» έγραψε δηκτικά ο κ. Χρηστίδης.

ΚΚΕ: Ανασχηματισμός επικοινωνιακού χαρακτήρα
«Πέρα απ’ τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
«Η επιδίωξη απόδοσης ευθυνών για τα αντιλαϊκά μέτρα, που προκάλεσαν γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή (π.χ. ασφαλιστικό), σε ορισμένα μόνο πρόσωπα και χειρισμούς, δεν πρέπει να κρύψουν την συνολική κυβερνητική ευθύνη και πολιτική, την οποία υπηρέτησαν με συνέπεια και τα συγκεκριμένα πρόσωπα» προσθέτει το ΚΚΕ, και συμπληρώνει: «Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια κι απογοήτευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει ότι η δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παραπλανά και να εγκλωβίζει, σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, επί μακρόν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, έχει περιοριστεί».
Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του, το ΚΚΕ ισχυρίζεται ότι «το ζήτημα είναι ο λαός να γυρίσει σταθερά την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, του υπόσχονται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη σε όφελος των μονοπωλίων, θα φέρει διέξοδο κι ανακούφιση στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα».
Προτρέπει δε, το λαό να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και να οργανώσει την «αντεπίθεσή του χωρίς καθυστέρηση».
Ένωση Κεντρώων: Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό
«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες» αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, και συνεχίζει: «Αν πάλι, η η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές».
Ποτάμι: Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία
«Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους», σχολίασε το Ποτάμι για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
«Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς», καταλήγει το Ποτάμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα