Το Ιστορικό Αρχείο της Τράπεζας της Ελλάδος  παρουσιάζει το Αρχείο του Διοικητή Ξενοφώντος Ζολώτα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12.00, στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αθήνα (είσοδος Εδ. Λω και Σταδίου – 2ος όροφος – αίθουσα Ν.212-214).

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας.

Το προσωπικό αρχείο του Ξ. Ζολώτα φυλάσσεται στο ΙΑΤΕ, έχει πλήρως καταγραφεί και είναι διαθέσιμο στους ερευνητές και σε όσους ενδιαφέρονται να το μελετήσουν. Αφορά όλη την περίοδο του βίου του Ξ. Ζολώτα (1904-2004), ο οποίος υπήρξε ο μακροβιότερος Διοικητής στην ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος, και περιλαμβάνει έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό από την πολυσχιδή δραστηριότητά του, τα επιστημονικά του συγγράμματα, τις περίφημες ομιλίες του στα αγγλικά με λέξεις ελληνικής προέλευσης, καθώς και πολυάριθμα δημοσιεύματα από τον ελληνικό και ξένο Τύπο.

Οι θητείες του Καθηγητή Ζολώτα στην Τράπεζα της Ελλάδος, το διδακτικό του έργο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η δράση του στην Ακαδημία Αθηνών και σε διεθνείς οργανισμούς και η ανάμειξή του με την πολιτική, με αποκορύφωμα την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην οικουμενική κυβέρνηση το 1989, αναδύονται μέσα από το προσωπικό του αρχείο, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όποιον θέλει να μελετήσει την οικονομική και πολιτική ιστορία της χώρας τον 20ό αιώνα.

Η πρόσβαση στο αρχείο αυτό, όπως και σε όλα τα τεκμήρια που φιλοξενεί το ΙΑΤΕ, είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα