Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε σήμερα τη γερμανίδα ομόλογό της ότι οι προετοιμασίες για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και πως η νομική διαδικασία θα ξεκινήσει έως το τέλος Μαρτίου του 2017.
“Η εργασία μας είναι σε ορθή πορεία, είμαστε έτοιμοι να επικαλεστούμε το Άρθρο 50 πριν από το τέλος Μαρτίου, ή έως τα τέλη Μαρτίου του 2017”, είπε στη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια κοινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο πριν από την έναρξη μιας διμερούς συνάντησης
Οι δηλώσεις της Μέι γίνονται έπειτα από επίμονες επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική εξόδου. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα τα σχέδιά της να καθυστερήσουν λόγω μιας δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία πρέπει να λάβει την έγκριση του Κοινοβουλίου προτού ξεκινήσει τις διαδικασίες για το Brexit. Η έφεση της κυβέρνησης σε αυτή τη δικαστική απόφαση θα συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.
“Θέλω να τη βλέπω ως μια ομαλή διαδικασία, μια μεθοδική διαδικασία, εργασία προς μια λύση που είναι προς το συμφέρον τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και των ευρωπαίων εταίρων μας”, είπε η Μέι.
Η Μέρκελ είπε ότι δεν θα ήταν δυνατό να συζητηθεί το Brexit με λεπτομέρειες στη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, καθώς η Βρετανία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία αποχώρησης από την Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα