Το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έναντι του αντιπάλου της των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ διευρύνθηκε στις 6 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το ποσοστό του Τραμπ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μεταξύ των γυναικών.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την 21η ως την 27η Οκτωβρίου, κατέγραψε ότι το 42% των ατόμων που είτε ψήφισαν ήδη είτε σκοπεύουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου υποστηρίζει την Κλίντον, ενώ το 36% τον Τραμπ. Το προβάδισμα της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ πριν από μία εβδομάδα ήταν 4 εκατοστιαίες μονάδες.

Η έρευνα διεξήχθη πριν την ανακοίνωση του FBI ότι εξετάζει κι άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πλαίσιο της έρευνάς του για τη χρήση από την υποψήφια ενός ιδιωτικού εξυπηρετητή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όταν η Κλίντον ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Τραμπ, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που διεκδικεί για πρώτη φορά αιρετό αξίωμα, βρίσκεται σταθερά πίσω από την Κλίντον στη δημοσκόπηση των Ρόιτερς/Ipsos. Το ποσοστό του δεν έχει ξεπεράσει το 40% μεταξύ όσων λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με 10 μονάδες στις τάξεις των γυναικών, από 4% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ στη συγκεκριμένη δημογραφική κατηγορία σταθερά τους τελευταίους δύο μήνες, αν και το προβάδισμά της έχει παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις, από μία ως έντεκα εκατοστιαίες μονάδες.

Ο Τραμπ διατηρεί, έστω μετά βίας, το προβάδισμα μεταξύ των λευκών γυναικών, μιας δημογραφικής ομάδας που θεωρείται προνομιακό κοινό για τους Ρεπουμπλικάνους. Ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες σε αυτή τη δημογραφική κατηγορία, από 12% μία εβδομάδα νωρίτερα.

Οι γυναίκες στις ΗΠΑ τείνουν να ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, αλλά η έρευνα έδειξε πως η πλειονότητα των γυναικών έχει αρνητική άποψη για την πρώην ΥΠΕΞ -διότι θεωρεί ότι δεν είναι έντιμη και δεν λέει την αλήθεια.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει τον Τραμπ να κάνει σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες.

Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά επίσης 6 εκατοστιαίες μονάδες σε μια χωριστή δημοσκόπηση των Ρόιτερς/Ipsos στην οποία συμπεριλήφθηκαν και εναλλακτικοί υποψήφιοι.

Και οι δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, έγιναν σε δείγμα 1.627 ενήλικων Αμερικανών, που θεωρούνται πιθανοί ψηφοφόροι επειδή το δήλωσαν, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και έχουν ψηφίσει στο παρελθόν.

Το δείγμα συμπεριλάμβανε 965 γυναίκες που είπαν πως είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν, και ανάμεσά τους 776 λευκές. Τα ποσοστά αναπροσαρμόσθηκαν για να αντανακλάται η φυλετική σύνθεση των ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος 3% για το σύνολο του δείγματος και 4% για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο RealClearPolitics, ο οποίος αναρτά συστηματικά συγκριτικά στοιχεία από τις κυριότερες δημοσκοπήσεις, η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά μέσο όρο με 5 εκατοστιαίες μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα