Κονδύλια που θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, θα διατεθούν για τουριστικές επενδύσεις την επόμενη διετία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργο Τζιάλλα.
Στη συνέντευξη που έδωσε η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά, μαζί με τον γενικό γραμματέα, τονίστηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η στρατηγική του υπουργείου στο σκέλος των επενδύσεων.
Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν υποβληθεί 140 και πλέον προτάσεις, που κάποιες έχουν πάρει ήδη αδειοδότηση. Από την πλευρά της, η κ. Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς. Όπως τόνισε, η χρονιά θα κλείσει με 1,5 εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες (27,5 εκατομμύρια συνολικά) σε σχέση με πέρυσι και μένει να συλλεχθούν και τα τελευταία στοιχεία, για να γίνει σαφές που θα «κάτσει» η μπίλια των εσόδων.
Στο σημείο αυτό, η κ. Κουντουρά σημείωσε, ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης πως με 1,5 εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες τα έσοδα μπορεί να είναι οριακά αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συλλογή των στοιχείων για να δοθεί σαφής απάντηση πώς θα κλείσουν τα έσοδα. Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι φέτος, με βάση έρευνες, την Ελλάδα επισκέφτηκαν υψηλής οικονομικής στάθμης τουρίστες και την ίδια στιγμή η χώρα μας δεν συγκαταλέγονταν στους «φτηνούς» προορισμούς, ώστε να δικαιολογείται έτσι τυχόν πτώση στα έσοδα συνολικά. Ζήτημα ωστόσο παραμένει σε τι επίπεδα μετράται η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των ξένων επισκεπτών. Άλλο να υπολογίζεται στα 565 ευρώ ανά τουρίστα και άλλο στα 545 ευρώ, σημείωσε η κ. Κουντουρά.
Σε έναν απολογισμό που έκανε η υπουργός, ανέφερε ότι η φετινή χρονιά επέκτεινε την τουριστική της περίοδο, από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος ήταν οι καλύτεροι όλων των εποχών, με πληρότητες που άγγιξαν το 100% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έμφαση δόθηκε στο θεματικό τουρισμό, ενώ οι αγορές που «άνοιξε» το υπουργείο, όπως είπε η υπουργός, έφεραν τουρισμό υψηλής οικονομικής στάθμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα