Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας, Βιργινία Μανασάκη, σε ηλικία 43 χρονών, χτυπημένη από τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της, την Περιφέρεια, την Κρήτη και όσους τη γνώριζαν.
Η αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, Γ. Παπανικολάου, δίνοντας την προσωπική της μάχη και τελικά σήμερα το μεσημέρι κατέληξε.
Η Βιργινία Μανασάκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο Κρήτης, ήταν έγγαμη και μητέρα 2 παιδιών.
Το 1997 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός. Το 1999 έγινε δεκτή με υποτροφία στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, απ’ όπου αποφοίτησε το 2000 ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον έλεγχο ποιότητας και τη διαχείριση περιβάλλοντος
Ως υποψήφια διδάκτωρ εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογιών αξιοποίησης βιοαερίου των ΧΥΤΑ και εξεύρεση βέλτιστου σεναρίου εφαρμογής» στον τομέα Υγειονομικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Από το 1997 έως το 1999 εργάσθηκε ως συνεργάτης πολιτικός μηχανικός σε μεγάλη Τεχνική εταιρεία Δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Το 1999 προσελήφθη μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (ΑΝΗ ΑΕ) πρώην ΟΑΤΕΠ ΑΕ με έδρα τις Αρχάνες, όπου και εργάσθηκε για τέσσερα έτη, αρχικά στην υλοποίηση του προγράμματος «LeaderΙΙ» και στη συνέχεια στη σύνταξη των προτάσεων των προγραμμάτων Leader+ και ΟΠΑΑΧ Αγροτικού Χώρου, καθώς και στην αξιολόγηση των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων. Το 2003 μετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και επελέγη να στελεχώσει ως πολιτικός μηχανικός τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).
Διετέλεσε προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και παρακολούθηση έργων στερεών αποβλήτων καθώς και την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τον Απρίλιο του 2013. Είχε άριστη γνώση της αγγλικής και της ιταλικής γλώσσας, όπως και της χρήσης εξειδικευμένων προγραμμάτων Η/Υ και μετείχε σε δεκάδες επιμορφωτικά προγράμματα και σημαντικά συνέδρια. Από 16.09.2014 ήταν αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας, ενώ από 01.01.2011 έως σήμερα ήταν εκλεγμένη περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης και από το 2011 έως σήμερα ήταν εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Βασική εισηγήτρια του αναθεωρημένου – επικαιροποιημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ) τόσο στην Περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης το 2012 όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.
Επίσης, ήταν μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1998, με συμμετοχή στις επιτροπές περιβάλλοντος και «επαγγελματικών θεμάτων» του ΤΕΕ ΤΑΚ, από το 2003 έως σήμερα και μέλος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» καθώς και αντιπρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα