Εφορία: Πάνω από 3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι με αφορολόγητο στο στόχαστρο

από fimotro

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων. Τα εισοδήματά τους εμφανίζονται τόσο μειωμένα που σε ποσοστό κοντά στο 55% είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο, όταν ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 8%.
Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων, σχεδόν έξι στους δέκα μισθωτούς και συνταξιούχους δήλωσαν στην εφορία εισόδημα χαμηλότερο από το αφορολόγητο όριο των 9.500 ευρώ, που ίσχυε πέρυσι.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε σύνολο 5,4 εκατομμυρίων φορολογουμένων με εισόδημα από μισθό ή σύνταξη, 3.020.000 δήλωσαν λιγότερα από 9.500 ευρώ και συνολικά 16,750 δισ. ευρώ ή σε μέσα επίπεδα 5.546 ευρώ ο καθένας.
Αυτό το σύνολο των 3.020.000 φορολογουμένων είναι που έχει μπει στο μάτι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο ζητά μετ’ επιτάσεως την «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» μέσω της συρρίκνωσης του αφορολόγητου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα