Στη γραμμή της ακύρωσης όλων των διατάξεων του νόμου Παππά, προκειμένου να συγκροτηθεί η αναγκαία πλειοψηφία των 4/5 για το ΕΣΡ στη νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την Πέμπτη, επιμένει η ΝΔ.

«Ελπίζω μέχρι τέλους να ακυρώσουν όλες τις επίμαχες διατάξεις του νομού Παππά και να κάτσουμε να συζητήσουμε… Να δούμε τι λέει η τροπολογία και να πάμε σε σταθερό έδαφος» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. «Η κυβέρνηση είναι σε πολιτικό ίλιγγο, και αυτό εξηγεί και την επιφυλακτική μας στάση» εξήγησε.

«Η ΝΔ έχει σταθερή προσέγγιση… Να εφαρμόσουμε ό,τι λέει το Σύνταγμα, τις προβλέψεις του άρθρου 15, και να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ… Αυτός που κάνει ζιγκ ζαγκ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση στο θέμα της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου η κυβέρνηση μπορούσε να βάλει γκολ, αλλά έβαλε αυτογκόλ. «Κινείται με αλαζονεία και ξιπασιά που την πληρώνει σε όλα τα επίπεδα» σχολίασε. «Το ταγκό θέλει δύο» ανέφερε δε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«H απόφαση τους να εγκαταλείψουν το νομό – γέφυρα δείχνει ότι η στάση της ΝΔ είχε αποτελέσματα» πρόσθεσε.

«Φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα και ελπίζω να υπάρχει προσέγγιση για το ΕΣΡ» παρατήρησε από μεριάς του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

«Δείξαμε ότι η Πολιτεία μπορεί να κάνει διαγωνισμό, να κάνει διαδικασία, να φέρει χρήματα στο δημόσιο ταμείο, έστω με λάθη και παραλείψεις. ΟΚ, κρίθηκε ο νόμος αντισυνταγματικός… Την Πέμπτη που θα κατατεθεί η τροπολογία για την επαναφορά των αρμοδιοτήτων (στο ΕΣΡ) νομίζω ότι θα βρούμε κοινό τόπο, αλλά θα μένει πάντα στον κόσμο η εύλογη διαδικασία γιατί τόσα χρόνια δεν γινόταν αυτή η διαδικασία» τόνισε ο κ. Μαντάς.

«Δεν είναι εκτός κριτικής και το ΣτΕ… Από το 2010 λέει ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον (η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου)» σχολίασε μάλιστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα