Επίθεση Ν. Φίλη στη ΝΔ για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ

από fimotro

FilisΓια την απόφαση του ΕΣΡ και την επιλογή Πολύδωρα από την κυβέρνηση μίλησε σήμερα στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο κάθε πολιτικός έχει τη δημόσια εικόνα του. Εμείς ξεκινάμε με μια πρόταση μη κομματικά προσδιορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας από τους πολλούς που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε.Θα επιμείνουμε γιατί η συγκρότηση του ΕΣΡ είναι το πρώτο βήμα.

Τόνισε, δε, ότι ”δεν επιλέγουμε κομματικά, επιλέγουμε αξιοκρατικά”.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι ”Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου, γιατί το σκεπτικό έχει πλευρές που πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψη΄”.

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε επίσης ότι: ”Η κυβέρνηση το γνωρίζει ότι το ζήτημα που αφορά μεταφορά αρμοδιοτήτων από ΕΣΡ σε υπουργό έχει καταπέσει. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα κάνει διάταξη που θα δώσει τις αρμοδιότητες που είχε. Πρέπει να σκεφτούμε γιατί το έκανε αυτό η κυβέρνηση; Ηταν μια πολιτική, αναγκαστική επιλογή για την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει να κάνει τρία βήματα: Συγκρότηση του ΕΣΡ. είναι στο χέρι της ΝΔ το ό,τι δεν έχει συγκροτηθεί. Υπάρχει συνταγματικό κενό. Είναι δύο διαφορετικές δυνάμεις”.

Πρόσθεσε, δε, ότι η επιλογή Πολύδωρα ” ήταν επιλογή συννενόησης με την Δεξιά. Είναι υπόλογη η κυβέρνηση επειδή δεν επιλέγει κάποιον του δικού της χώρου;”

Σε σχέση με την επίθεση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη στο ΕΣΡ μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι ”Δεν υπήρξε επίθεση, υπήρξε έντονη κριτική. Ήταν θεμιτή αντίδραση, μέσα στα πλαίσια. Ο Αντρέας Παπανδρέου έχει πει πολύ πιο αρνητικά πράγματα για την Δικαιοσύνη”.

Τόνισε δε ότι ”Η ευθύνη είναι στη Νέα Δημοκρατία που δεν συναινεί και δεν βοηθάει. Η απόφαση του ΣτΕ είναι παρεπόμενο της στάσης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα της επιτρέψουμε να κάνει παιχνίδια με την διαπλοκή”.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι θα γίνει ”νέος διαγωνισμός και θα δοθούν άδειες. Πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το μεταβατικό καθεστώς. Όμως, περίπτωση να λειτουργούν τα κανάλια χωρίς να πληρώνουν δεν θα υπάρξει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα