Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου

από fimotro

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον υπεύθυνο για τα δημόσια έργα υπουργό σχετικά με την πορεία του έργου για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας -Πύργου άσκησε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

«Ενώ η Κυβέρνηση βρήκε, τον Ιανουάριο του 2015, έτοιμο προς δημοπράτηση και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, αποφάσισε να ακυρώσει το διαγωνισμό και να “σπάσει” το ενιαίο έργο σε οκτώ κομμάτια. Σήμερα, 24 μήνες μετά, το αρμόδιο Υπουργείο έχει δημοπρατήσει 3 μόνο από τα 8, δεν έχει υπογραφεί καμία απολύτως σύμβαση και – όλως τυχαίως – και στα 3 μειοδότησε η εταιρεία ”Τοξότης”. Το σημαντικότερο είναι ότι, ακόμα και σήμερα, το Υπουργείο δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των 8 αυτών έργων», αναφέρει ο κ. Καραμανλής στην ανακοίνωσή του συνεχίζει:

«Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στον τύπο, ανακοίνωσε ότι και τα 8 έργα θα υπογραφούν το Μάιο, ενώ για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, θα κατατεθεί ο ”φάκελος” στις αρχές της Άνοιξης στην Commission. Με άλλα λόγια, θα περάσουν 26 μήνες απραξίας για να υπογραφούν οι συμβάσεις, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει ήδη από τις αρχές του 2015. Πώς θα μπορούσε, όμως, τότε να συμμετάσχει η εταιρία ”Τοξότης”;».

«Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι, την ώρα που πειραματίζεται με τις ”κατατμήσεις”, το έργο όχι μόνο καθυστερεί, αλλά η υλοποίησή του κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, με αυτή την Κυβέρνηση, παρατηρούμε ότι χειρότεροι από τους ανίκανους, είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα!», καταλήγει ο κ. Καραμανλής.

Πηγή: Καραμανλής: 26 μήνες απραξίας για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/315717/karamanlis-26-mines-apraxias-gia-ton-aytokinitodromo-patras-pyrgoy#ixzz4WxvDVbjI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα