Εκκληση για λύση σε ΔΟΛ ζητούν η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

από fimotro

Έκκληση να βρεθεί λύση και να συνεχιστεί η έκδοση των δύο ιστορικών εφημερίδων της Ελλάδας – του «Βήματος» και των «Νέων», απηύθυναν η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ και EFJ) με ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν σήμερα από τις Βρυξέλλες.
«Η κατάρρευση του ισχυρότερου δημοσιογραφικού οργανισμού της Ελλάδας είναι αιτία ανησυχίας» τονίζουν οι IFJ και EFJ. Παράλληλα, κάνουν έκκληση να διαφυλαχθεί ο πλουραλισμός των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, ο οποίος είναι «ο πυλώνας για κάθε δημοκρατική κοινωνία, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφοροποίηση των πηγών πληροφόρησης και οι Έλληνες πολίτες να ενημερώνονται σωστά».
«Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν μια βιώσιμη λύση προς το συμφέρον των εργαζομένων του οργανισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του IFJ Φιλίπ Λερούθ, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στη συντακτική ανεξαρτησία των δημοσιογράφων των δύο εφημερίδων.
Αν χαθούν αυτές οι βασικές εφημερίδες από το ελληνικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης, θα είναι μια τρομερή απώλεια, τόσο για την κοινωνία όσο και για τις οικογένειες των εργαζομένων, πρόσθεσε ο πρόεδρος της EFJ, Mogens Blicher Bjerregård.
Η IFJ και η EFJ στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι 500 εργαζόμενοι, και μεταξύ τους 250 δημοσιογράφοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και καταγγέλλουν το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) ότι άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους για έξι μήνες. Επισημαίνεται επίσης, ότι παρότι ανακοινώθηκε πως σταματάει η έκδοση των δύο εφημερίδων, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ αποφάσισαν να αντισταθούν και να συνεχίσουν να δουλεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα