Τέσσερα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, συνελήφθησαν στον Πειραιά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Πρόκειται για δύο Αφγανούς, ηλικίας 31 ετών και δύο Ελληνες, 32 και 36 ετών. Παράλληλα, αναζητούνται τουλάχιστον τέσσερις αλλοδαποί συνεργοί τους.
Υστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση ατόμων στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία προς τη Σάμο και στη συνέχεια στην Αθήνα, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.
Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίστηκαν στον Πειραιά να επιβαίνουν σε Ι.Χ αυτοκίνητο και Ι.Χ φορτηγό, μεταφέροντας μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, πίσω από το κουβούκλιο του φορτηγού, είκοσι μετανάστες, εκ των οποίων 13 υπήκοοι Ιράκ και 7 Ιράν.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν τον βασικό ρόλο στην οργάνωση της μεταφοράς, καθώς αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργεί με βάση την Τουρκία και προωθεί παράνομα μετανάστες στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη της τάξης των 1.000 – 1.200 ευρώ ανά άτομο.
Η έρευνα συνεχίζεται για τη διασύνδεση των διακινητών και των μεταφορέων σε παρόμοιες περιπτώσεις προώθησης μεταναστών από οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα