Ζητήματα που αφορούν το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες, την αύξηση της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων, το σχέδιο δράσης και το ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συζητήθηκαν στην σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή με τους επικεφαλής των θεσμών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στη συνάντηση εξετάστηκαν:
Η πρόοδος στην πορεία της σύστασης και προαπαιτούμενες δράσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Οι ηλεκτρονικές πληρωμές, το σχέδιο δράσης και τα επόμενα βήματα.
Οι τρόποι βελτίωσης εισπραξιμότητας των φόρων.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν μετά τη συνάντηση ότι εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων με τους θεσμούς στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες τον οποίο επιδιώκει η ελληνική πλευρά ως κίνητρο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και τα άλλα κίνητρα που θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση των συναλλαγών με κάρτες.
Σε ό,τι αφορά τον ακατάσχετο λογαριασμό, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ένα μέρος του να είναι προστατευμένο από το ενδεχόμενο κατάσχεσης για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις φορολογικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα