Γερμανία: Οι αυτοκινητόδρομοι θα παραμείνουν στα χέρια του κράτους

από fimotro

Υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας συμφώνησαν οι αυτοκινητόδρομοι να παραμείνουν υπό την αποκλειστική διαχείριση του κράτους και στο μέλλον, παρότι ένα ειδησεογραφικό περιοδικό είχε γράψει τον περασμένο μήνα πως το υπουργείο Οικονομικών εξέταζε το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη μερική ιδιωτικοποίησή τους.
Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντομπρίντ συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει μια διάταξη στο Σύνταγμα η οποία θα ορίζει πως ο οργανισμός διαχείρισης του δικτύου των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων θα συνεχίσει να ανήκει καθ’ ολοκληρία στο κράτος μελλοντικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών.
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έγραψε (στο τεύχος του με ημερομηνία εξωφύλλου 12η Νοεμβρίου) πως το υπουργείο Οικονομικών εξέταζε το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση ενός μέρους του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων, προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί το οδικό δίκτυο και να επεκταθούν οι συναφείς υποδομές πιο αποτελεσματικά.
Το οδικό δίκτυο της Γερμανίας, το οποίο έχει αποκτήσει φήμη διότι δεν υπάρχει όριο ταχύτητας σε μεγάλα τμήματά του, ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα 16 ομόσπονδα κρατίδια είναι αρμόδια για τη διαχείρισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα