Βρίσκει χαμηλό τον μισθό των… 220.000 ευρώ τον χρόνο ο νέος CEO του ΤΧΣ!!!

από fimotro

Πολύ περίεργη η ξαφνική εμπλοκή παρουσιάζεται με την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ από τον Β. Κατσικιώτη, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπαναχωρεί του πρόσφατου διορισμού του λόγω των χαμηλών ετήσιων αποδοχών.

Όπως είναι γνωστό, ο Βασίλης Κατσικιώτης διορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών στις 26 Οκτωβρίου. Έκτοτε ο Β. Κατσικιώτης δεν έχει αναλάβει καθήκοντα, σε αντίθεση με τους κ.κ. Eric Henri Paul Tourret (αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο) και Δημήτρη Φραγγέτη (εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδος).

Ο Β. Κατσικιώτης ζήτησε χρόνο προκειμένου να αποχωρήσει ομαλώς από την υφιστάμενη εργασία του, εν συνεχεία όμως εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από τις μεικτές ετήσιες αποδοχές ύψους 220 χιλ. ευρώ που προβλέπει το ΦΕΚ του διορισμού του. Πληροφορίες μάλιστα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τον ίδιο αναφέρουν ότι έχει δηλώσει πρόθεση να αρνηθεί το διορισμό του ως διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου.

Οι συνολικές ετήσιες μικτές αποδοχές του νέου CEO ορίστηκαν από τον υπουργό Οικονομικών στις 220 χιλ ευρώ ετησίως, υψηλότερες από αυτές του προκατόχου του Αρ. Ξενόφου. Η απόφαση για αύξηση των αποδοχών ελήφθη από τον υπουργό μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Επιλογής.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, η Επιτροπή Επιλογής πρότεινε για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο εύρος ετήσιων μεικτών αποδοχών 180 με 220 χιλ. ευρώ.

Η εμπλοκή στην ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον Β. Κατσικιώτη δεν επηρεάζει προς το παρόν σημαντικά τη λειτουργία του ΤΧΣ. Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου λειτουργεί με τα δύο μέλη, απαιτείται όμως ομοφωνία για να πάρει αποφάσεις.

Σε περίπτωση, πάντως, που οι πληροφορίες για τη στάση του Β. Κατσικιώτη ισχύουν, η διαδικασία επιλογής θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα σε επίπεδο εντυπώσεων, καθώς μετά από μια διαδικασία που κράτησε τρεις μήνες επελέγη στέλεχος, το οποίο αρνήθηκε εν συνεχεία τον διορισμό του λόγω των ετήσιων απολαβών που έχει η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα