Ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα ξεπέρασε το 500% στα τέλη του 2016, εκτίμησε ο οικονομολόγος και μέλος του κοινοβουλίου της χώρας Χοσέ Άνχελ Γκέρα.
Από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης, η χρονική περίοδος από το 2014 ως το 2016 μπορεί να περιγραφεί ως μια «χαμένη τριετία», τόνισε ο Γκέρα, στέλεχος της αντιπολίτευσης.
«Στα τέλη του 2016 παρατηρείται μια λυπηρή κατάσταση στην οικονομία της Βενεζουέλας–η συρρίκνωση του ΑΕΠ αναμένεται να φθάσει το 12%, ο πληθωρισμός να ξεπεράσει το 500% και η μείωση των αποθεμάτων συναλλάγματος τα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο αυτό, οι προαναφερθέντες παράγοντες έχουν οδηγήσει σε «πτώση των πραγματικών μισθών κατά 20% και πλέον» και τη μεγαλύτερη αύξηση του επιπέδου της φτώχειας στη λατινοαμερικάνικη χώρα από το 1998.
Τα τελευταία χρόνια η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση, η οποία επιτάθηκε μετά το 2014, όταν άρχισε η πτώση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα