Ξεκίνησαν οι διαδικασίες από το υπουργείο Οικονομικών για να προσαρμοστούν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στα επίπεδα των εμπορικών, ώστε τελικά να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ορίζει πρακτικές λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση των συνεδριάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει αναλάβει να προτείνει το νέο σύστημα τιμών ζώνης των ακινήτων.

Έτσι, στην απόφαση προβλέπεται ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής μπορεί να προσκαλεί κατά την κρίση του στις συνεδριάσεις της κυβερνητικά στελέχη και φορείς του δημοσίου τομέα, υπηρεσιακούς παράγοντες, ειδικούς εμπειρογνώμονες, φορείς του ιδιωτικού τομέα και άλλα πρόσωπα που μπορούν να συνεισφέρουν στην καλύτερη εκτέλεση του έργου της. Παράλληλα η Επιτροπή για την υποβοήθηση του έργου της, μπορεί να ζητεί πληροφορίες και στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες και να ενημερώνεται με εισηγήσεις από τα αρμόδια υπουργεία.

Στη Επιτροπή μετέχουν οι εξής:

Ο υπουργός Οικονοµικών, ως Πρόεδρος,
ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Εσωτερικών,
ο γενικός γραµµατέας Δηµόσιας Περιουσίας,
ο γενικός γραµµατέας Πληροφοριακών Συστηµάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονοµικών,
ο γενικός γραµµατέας Υποδοµών του υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών,
ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δηµοσίων Εσόδων,
ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,
ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,
ο Πρόεδρος της εταιρείας «Εθνικό Κτηµατολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.»,
ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,
ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συµβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος,
ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιµητών Ελλάδος.
Το έργο της Επιτροπής ολοκληρώνεται με την πρόταση του συστήματος καθορισμού τιμών ζώνης και συντελεστών προσδιορισμού των αξιών ακινήτων, που θα πρέπει να αντανακλούν κατά το δυνατόν τις αγοραίες τιμές, όπως επίσης με την πρόταση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα